Skøyter - Oscar Mathisen-dagbokaClas, Arvo, Eric eller Ole?

Først tar vi et 150-årsminne. Jeg siterer fra Viborgs Stiftstidende og Adresse-Avis, 25. januar 1871 (med litt supplement fra Aalborg Stiftstidende og Adresse-Avis – ASAA):

Skøiteløberforeningen i København afholdt i Søndags paa sin Bane paa Sortedamsøen et Kapløb, ved hvilket Hofballetmester Bournonville assisterede som Dommer og Overretssagfører Fensmark som Starter. Der havde indfundet sig særdeles mange Tilskuere, saavel Damer som Herrer, hvilke, forsaavidt de vare Medlemmer af Foreningen, selv øvede den ædle Idræt i Mellemrummene mellem Løbene.

Det 1ste Løb, Kunstfærdighedsløb for Herrer, havde ubetinget den største Interesse. Tilskuerne dannede en Kreds omkring de unge Idrætsmønd, der først to ad Gangen og senere alle samlede viste deres Færdighed i at udføre selv meget vanskelige kunster. 1ste Præmie (et Sølvbeger til en Værdi af 16 Rd. samt et Ærestegn i Sølv, der skal bæres ved alle Foreningens Sammenkomster) blev tildeelt Student Jessen; 2den Præmie (Bøger efter eget Valg til en Værdi af 10 Rd.) blev tildeelt Kolonialvarehandler Thrane.

2det Løb var Kunstfærdighedsløb for Drenge, og den udsatte Præmie, et Par fine Jernskøiter, blev tildeelt en Concurrent ved Navn Lendorff (Emil Lindorf ifl. ASAA).

Til 3die Løb, Hurtigløb for Herrer, Banen fire Gange rundt, c. 6000 Alen, havde der meldt sig ikke mindre end 24 Deeltagere; af disse tilbagelagde Procurator (Overretsprocurator ifl. ASAA) Lange Veien i kortest Tid, idet han brugte 9 Min. 15 Sec., og vandt saaledes første Præmie, et Par elegante, forgyldte Skøiter i Etui til en Værdi af 16 Rd. samt et lignende Ærestegn som det, der tildeeltes Seirherren i første Løb. Skøiterne vare udsatte af Isenkræmmer E. Luxenius. 2den præmie, en Guld-Uhrkjæde til en Værdi af 10 Rd., blev vunden af Sagførerfuldmægtig Ole Jensen, der brugte 9 Min. 17 Sec., og 3die Præmie, et Drikkekrus med Laag til en Værdi af 5 Rd., af Navigationslærer Hempel (S. Hempel ifl. ASAA), der brugte 9 Min. 25 Sec.

Til 4de Løb, Hurtigløb for Drenge, Banen to Gange rundt, c. 3000 Alen, havde der meldt sig 10 Deeltagere, af hvilke Groth seirede i 6 Min. 25 Sec. og fik som Præmie et Par fine Jernskøiter; 2den Præmie, en norsk Tollekniv, vandtes af Stilhoff, der brugte 6 Min. 35 Sec.

5te Løb var Hurtigløb for Smaapiger, Banen en Gang rundt, 1500 Alen; der havde meldt sig fire Deeltagerinder (unge Damer, der i Spændingen kastede deres smaa Muffer i Veiret idet Starteren gav Signalet – ifl. ASAA); en lille Pige (den mest diminutive af dem alle ifl. ASAA) ved navn Owen (Miss Owen ifl. ASAA) seirede og fik som Præmie en Theaterkikkert (idet hun ved sit «støtte» og raske Løb i 4½ Minuter næsten distancerede Modstanderne – ifl. ASAA).

Til 6te Løb, Baglænsløb for Herrer, Banen to Gange rundt, havde der meldt sig 4 Deeltagere; Student Jessen (Seierherren fra 1ste Løb) fik Præmien, et elegant Sigarfouderal; han tilbagelagde Veien i 5 Min. 42 Sec.

Til syvende og sidste Løb, Løb med spring over Forhindringer for Herrer, Banen 2 Gange rundt, ialt 12 Forhindringer, havde der meldt sig 5 Deeltagere. Præmien, en elegant Meerskums Schakpibe (Shagpibe ifl. ASAA) i Fouderal samt en Portemonnaie, blev vunden av Reith, der tilbagelagde Veien i 5 Min. 13 Sec.

Efterat Løbene, der havde varet omtrent fire Timer, vare tilendebragte, samledes Foreningens Medlemmer omkring Dommertribunen, hvor Præmierne uddeltes (af Professor Collin, Foreningsne Formand – ifl. ASAA).

Det var sol og kuldegrader da løpet om hotel Fennias ærespris fortsatte på Kaisaniemi-banen søndag den 23. januar 1921, og isen var fin, men en sterk blåst fra nord stilte seg i veien for topptider.

Thunberg braste i vei fra start i par med Wallenius på 1500 m og slo han med nesten ei langside. Tida, 2.32,9, var overraskende god i den sterke blåsten. Kunne noen slå dette? Tuomainen gikk i par med Aksel Belewicz og åpna mer forsiktig. Han var kanskje heldigere med vinden også og tok en klar ledelse etter sterke sluttrunder med 2.31,0, mens Belewicz fikk 2.34,5. Skutnabb fikk 2.33,5 og Tverin, som er i bedre form enn på lenge, beseira Harald Belewicz med 2.33,5 mot 2.34,5. Ilmari Danska fikk også 2.34,5. Tuomainen fikk altså redusert forspranget til 0,816, som er 16,4 sekunder på 10000 m.

De to store para på milløpet var Tuomainen-Thunberg, der de kjempa om førstepremien, en vandrepremie i form av et vikingskip i sølv som var satt opp av hotel Fennia, og Bergström-Tverin. Beste løp utenom disse var 19.11,4 av Skutnabb, som slo makkeren Wallenius med over et minutt. Bergström var klar favoritt mot Tverin og tok ledelsen tidlig og økte den. Men Tverin hadde trent godt foran denne sesongen og mot slutten fant han krefter til å starte ei opphenting. Bergström var oppmerksom, og han kom aldri helt i kapp, men tidene var gode i vindværet: 18.58,7 og 19.01,2.

Tuomainen hadde nå to distanseseire, men det ville ikke hjelpe han om han tok den tredje, for i statuttene til vandrepremien var det bare poengsummen som gjaldt. Han gikk sterkt og godt, Thunberg la seg litt bak og kontrollerte. Mot slutten økte avstanden noe, men det var aldri i nærheten av de 16,4 sekundene som tammerforseren trengte. Sluttida til Tuomainen var 18.58,3, som faktisk holdt til en tredje distanseseier. Thunberg fikk 19.07,3.

Dermed var kampen om vandrepremien åpen igjen. Tuomainen ville fått den til odel og eie hvis han hadde tatt stevneseieren denne gangen, men nå hadde begge to aksjer i den.

Poengsummene til de to beste var 209,782 og 210,148. Så kom Skutnabb med 213,717, Tverin med 214,007, Bergström med 217,102 og Ilmari Danska med 218,040. Av de 5 første er 4 over 30 år, Tverin og Bergström nærmere 35. Og Thunberg er snart 28 og ikke direkte et ungt friskt pust lenger. Hvordan dette skal gå for finsk skøytesport er ikke godt å vite. Men finske sportsskribenter var iallfall optimistiske på kort sikt. De vurderte de to store T-ene som langt sterkere enn Blomgren, og nordmennene kunne vel heller ikke stille seg i veien med Kristian Strøm borte. Den nye Ole virka jo sterk, men hvor sterk? Skutnabb virka ikke helt i form ennå, men bare vent!

I Tallinn fortsatte det estiske mesterskapet, stadig med Christfried Burmeister som udiskutabel forgrunnsfigur. Han vant begge distansene overlegent på 2.36,8 og 19.52,8, tider som var klare nye estiske rekorder og begge ga han plass blant de 30 beste på sesongstatistikken, iallfall inntil skandinavene begynte å gå. Forspranga til andremannen, Johann Martin, var henholdsvis 19,1 og 1.32,2.

I Sverige fortsatte stevnene i Mora, ved Eskilstuna og på Stockholm stadion. Også her var det kaldere og mye bedre isforhold enn dagen før. Petrus Axelson presterte nevneverdige tider i Mora, 2.39,4 og 9.47,0, i motsetning til de andre deltakerne. På distriktsmesterskapet i Stockholm var Blomgren totalt overlegen og ser ut til å være i rute til å forsvare det nordiske mesterskapet sitt på hjemmebane. 2.32,2 og 18.51,2 tyder på god klasse. De andre medaljene blei delt mellom Axel Blomqvist, som tok sølv på 1500 m med 2.36,3 og bronse på 10000 m med 20.19,9, og Verner Eriksson som fikk 2.38,8 og 19.51,2 på de nevnte distansene.

I Norge var det stevner på Disenå, Tromøy og et pointsløp for junior på Trondhjem stadion, men uten nevneverdige resultater. Det var kampen om Lindvigs pokal på Frogner som kom i forgrunnen. Også her var det kaldere og sol og klarvær, men uten at det ga noe bedre isforhold. Hadde Zakken tatt seg fri på søndagen?

Ole OlsenPublikumsframmøtet estimeres til mellom 9000 og 15000. Ole Olsens prestasjoner på lørdagen hadde gitt dem noe å snakke om. Han skulle altså gå sammen med Roald Larsen igjen, mannen som nær hadde slått han på distansen i Drammen forrige helg. Men denne gangen slo han knockout på KSK-håpet og vant med 2.27,0 mot 2.29,5. Bare Theodor Pedersen av de øvrige hadde gått under 2.30 med 2.29,8 da Henning Olsen starta mot Rolf Reiersen i siste par. Han gikk veldisponert og godt og tok en overraskende seier på 2.26,8. Reiersen gikk også godt og fikk 2.28,6, som var tangering av pers. Det holdt til 3.-plass. Bildet er fra Morgenbladet.

På 5000 m var Ole Olsen igjen fullstendig overlegen, og folk begynte å lure på om han var i ferd med å bli like god som læremesteren sin Oscar Mathisen. Eller var det bare de andre som var dårlige? Svaret ville komme i det nordiske mesterskapet. Olsen forbedra sin egen sesongbeste til 8.49,4, og parkameraten, som var Ole Mamen, tok andreplassen på distansen med 9.02,2. Roald Larsen og Sigurd Moen gikk et underholdende samløp der begge hadde andreplassen i sikte. Runde etter runde passerte de side om side. Larsen var tydelig litt bedre på langsidene, Moen i svingene. I utgangen av siste sving skulle hjemmefavoritten sette inn det avgjørende støtet, men sparka skøyta i isen og gikk på nesa så det sang. Moen mangla bare 1/10 på å tangere Mamen, men slo persen sin ettertrykkelig. Theodor Pedersen gikk også bra med 9.03,6 og beseira overraskelsesmannen Henning Olsen med 7 sekunder. Harald Strøm hadde ikke imponert hittil i stevnet, men fikk ei bra halvmilstid på 9.05,2 i par med Reiersen.

Ole Olsen vant pokalløpet suverent med 6 plassifferpoeng. Roald Larsen berga så vidt andreplassen tross fallet med 16 poeng, Henning Olsen var nr. 3 med 17, så fulgte Pedersen og Mamen med 19 og Moen med 20. De lokale observatørene mente at det skulle bli vanskelig å nekte vesle-Ola det nordiske favorittstempelet etter dette. Men er det et bevis på det store talentet til Henning Olsen at han plutselig er på tredjeplass i comebacket sitt, eller er det et tegn på dårlig nivå?

Sesongstatistikk, de 30 beste på hver distanse

500 m menn
1.Roald Larsen     NOR 46,0 Drammen   16.1.1921
2.Clas Thunberg     FIN 46,4 Helsinki Kai 21.1.1921
Ole Olsen        NOR 46,4 Frogner   22.1.1921
4.Henning Olsen     NOR 46,5 Frogner   22.1.1921
5.Rolf Reiersen     NOR 46,6 Frogner   22.1.1921
6.Johan Nilsen     NOR 46,8 Dælenenga   1.1.1921
7.Harald Strøm     NOR 47,1 Drammen   16.1.1921
8.Theodor Pedersen   NOR 47,2 Drammen   16.1.1921
Aksel Nilsen      NOR 47,2 Drammen   16.1.1921
Johan Narvestad     NOR 47,2 Frogner   22.1.1921
11.Marcus Johannessen  NOR 47,4 Drammen   16.1.1921
Asser Wallenius     FIN 47,4 Helsinki Kai 21.1.1921
13.Sigurd Moen     NOR 47,6 Frogner   22.1.1921
14.Eugen Berntzen    NOR 47,7 Dælenenga   9.1.1921
15.Sigurd Syversen   NOR 47,8 Frogner   22.1.1921
16.Melvin Johansen   NOR 48,0 Lillehammer  9.1.1921
Arvo Tuomainen     FIN 48,0 Helsinki Kai 21.1.1921
Aksel Belewicz     FIN 48,0 Helsinki Kai 21.1.1921
Osman Dieseth      NOR 48,0 Frogner   23.1.1921
Hilmar Engebretsen   NOR 48,0 Frogner   23.1.1921
Alfred Johannessen   NOR 48,0 Frogner   23.1.1921
22.Ernst Kleven     NOR 48,1 Frogner   23.1.1921
23.Ole Kristian Johnsen NOR 48,2 Frogner   23.1.1921
24.Walter Tverin    FIN 48,4 Helsinki Kai 16.1.1921
25.Julius Skutnabb   FIN 48,5 Helsinki Kai 21.1.1921
Erling Olsen      NOR 48,5 Frogner   22.1.1921
27.Harald Belewicz   FIN 48,6 Helsinki Kai 21.1.1921
Sverre Jacobsen     NOR 48,6 Frogner   23.1.1921
29.Verner Eriksson   SWE 48,7 Stockholm st 18.1.1921
Rolf Tandberg      NOR 48,7 Frogner   23.1.1921
1000 m menn
1.Sverre Herstad   NOR 2.00,8 Trondhjem 16.1.1921
2.Gunnar Nilsen   NOR 2.06,1 Trondhjem 16.1.1921
3.Alf Qvam      NOR 2.06,6 Trondhjem 16.1.1921
4.Olaf Kjeldsberg  NOR 2.08,8 Trondhjem 16.1.1921
5.Johnny Olsen    NOR 2.52,4 Sandefjord 16.1.1921
6.Gudmund Henriksen NOR 2.57,4 Sandefjord 16.1.1921
7.Henry Skogly    NOR 2.58,0 Sandefjord 16.1.1921
8.Alf Castberg    NOR 3.00,4 Sandefjord 16.1.1921
9.Thorbjørn Andresen NOR 3.07,0 Sandefjord 16.1.1921
10.Bjarne Olsen   NOR 3.10,0 Sandefjord 16.1.1921
11.Nils Andreassen  NOR 3.18,4 Sandefjord 16.1.1921
1500 m menn
1.Ole Olsen      NOR 2.25,6 Drammen   16.1.1921
2.Roald Larsen    NOR 2.26,0 Drammen   16.1.1921
3.Henning Olsen    NOR 2.26,8 Frogner   23.1.1921
4.Rolf Reiersen    NOR 2.28,6 Frogner   23.1.1921
5.Theodor Pedersen  NOR 2.29,8 Frogner   23.1.1921
6.Harald Strøm    NOR 2.30,4 Drammen   16.1.1921
7.Sigurd Syversen   NOR 2.30,6 Drammen   16.1.1921
Sigurd Moen      NOR 2.30,6 Drammen   16.1.1921
9.Aksel Nilsen    NOR 2.30,8 Frogner   22.1.1921
10.Erling Olsen    NOR 2.31,0 Drammen   16.1.1921
Arvo Tuomainen    FIN 2.31,0 Helsinki Kai 22.1.1921
12.Eric Blomgren   SWE 2.32,2 Stockholm st 23.1.1921
Ole Mamen       NOR 2.32,2 Frogner   23.1.1921
14.Eugen Berntzen   NOR 2.32,3 Drammen   16.1.1921
15.Harald Halvorsen  NOR 2.32,6 Drammen   16.1.1921
16.Marcus Johannessen NOR 2.32,9 Drammen   16.1.1921
Clas Thunberg     FIN 2.32,9 Helsinki Kai 22.1.1921
18.Erling Søberg   NOR 2.33,0 Drammen   16.1.1921
19.Knut Sundheim   NOR 2.33,2 Frogner   23.1.1921
20.Johan Narvestad  NOR 2.33,4 Drammen   16.1.1921
21.Julius Skutnabb  FIN 2.33,5 Helsinki Kai 22.1.1921
Walter Tverin     FIN 2.33,5 Helsinki Kai 22.1.1921
23.Asbjørn Steffensen NOR 2.33,8 Frogner   22.1.1921
24.Hilmar Engebretsen NOR 2.34,2 Frogner   22.1.1921
25.Leif Bern     NOR 2.34,4 Frogner   22.1.1921
26.Ilmari Danska   FIN 2.34,5 Helsinki Kai 22.1.1921
Aksel Belewicz    FIN 2.34,5 Helsinki Kai 22.1.1921
28.Melvin Johansen  NOR 2.35,0 Frogner   23.1.1921
29.Dagfinn Elnæs   NOR 2.35,8 Frogner   22.1.1921
30.Axel Blomqvist   SWE 2.36,3 Stockholm st 23.1.1921
5000 m menn 
1.Ole Olsen      NOR 8.49,4 Frogner   23.1.1921
2.Ole Mamen      NOR 9.02,2 Frogner   23.1.1921
3.Sigurd Moen     NOR 9.02,3 Frogner   23.1.1921
4.Roald Larsen    NOR 9.03,4 Drammen   16.1.1921
5.Theodor Pedersen  NOR 9.03,6 Frogner   23.1.1921
6.Harald Strøm    NOR 9.05,2 Frogner   23.1.1921
7.Arvo Tuomainen   FIN 9.09,0 Helsinki Kai 21.1.1921
8.Erling Olsen    NOR 9.09,6 Frogner   23.1.1921
9.Clas Thunberg    FIN 9.10,5 Helsinki Kai 21.1.1921
10.Henning Olsen   NOR 9.10,6 Frogner   23.1.1921
11.Knut Sundheim   NOR 9.18,0 Frogner   23.1.1921
12.Rolf Reiersen   NOR 9.20,7 Frogner   23.1.1921
13.Waldemar Bergström FIN 9.22,0 Helsinki Kai 21.1.1921
14.Walter Tverin   FIN 9.23,8 Helsinki Kai 21.1.1921
15.Melvin Johansen  NOR 9.24,3 Frogner   23.1.1921
16.Julius Skutnabb  FIN 9.24,8 Helsinki Kai 21.1.1921
17.Sigurd Syversen  NOR 9.29,5 Frogner   23.1.1921
18.Harald Halvorsen  NOR 9.30,3 Frogner   23.1.1921
19.Marcus Johannessen NOR 9.32,8 Frogner   23.1.1921
20.Oscar Walvig    NOR 9.34,0 Frogner   12.1.1921
21.Johan Narvestad  NOR 9.34,6 Frogner   23.1.1921
22.Asser Wallenius  FIN 9.36,5 Helsinki Kai 21.1.1921
23.Ilmari Danska   FIN 9.37,5 Helsinki Kai 21.1.1921
24.Erling Søberg   NOR 9.40,3 Dælenenga   8.1.1921
25.Harald Belewicz  FIN 9.44,1 Helsinki Kai 21.1.1921
26.Léon Quaglia    FRA 9.44,6 Chamonix   21.1.1921
27.Alfred Strömstén  FIN 9.44,8 Helsinki Kai 21.1.1921
28.Petrus Axelson   SWE 9.47,0 Mora     23.1.1921
29.Alfred Johannessen NOR 9.48,7 Frogner   12.1.1921
30.Eugen Berntzen   NOR 9.50,2 Frogner   23.1.1921
10000 m menn
1.Ole Olsen        NOR 17.56,2 Frogner   22.1.1921
2.Ole Mamen        NOR 18.34,0 Frogner   22.1.1921
3.Roald Larsen      NOR 18.35,6 Frogner   22.1.1921
4.Sigurd Moen       NOR 18.43,6 Frogner   22.1.1921
5.Eric Blomgren      SWE 18.51,2 Stockholm st 23.1.1921
6.Theodor Pedersen    NOR 18.51,5 Frogner   22.1.1921
7.Henning Olsen      NOR 18.55,1 Frogner   22.1.1921
8.Erling Olsen      NOR 18.56,5 Frogner   22.1.1921
9.Arvo Tuomainen     FIN 18.58,3 Helsinki Kai 23.1.1921
10.Knut Sundheim     NOR 18.58,4 Frogner   22.1.1921
11.Waldemar Bergström   FIN 18.58,7 Helsinki Kai 23.1.1921
12.Harald Strøm      NOR 18.59,3 Frogner   22.1.1921
13.Walter Tverin     FIN 19.01,2 Helsinki Kai 23.1.1921
14.Clas Thunberg     FIN 19.07,3 Helsinki Kai 23.1.1921
15.Julius Skutnabb    FIN 19.11,4 Helsinki Kai 23.1.1921
16.Rolf Reiersen     NOR 19.16,2 Frogner   22.1.1921
17.Harald Halvorsen    NOR 19.22,2 Frogner   22.1.1921
18.Melvin Johansen    NOR 19.25,2 Frogner   22.1.1921
19.Johan Narvestad    NOR 19.38,8 Frogner   22.1.1921
20.Roberts Vithofs    LAT 19.39,2 Tampere   16.1.1921
21.Alfred Jokinen     FIN 19.39,3 Tampere   16.1.1921
22.Verner Eriksson    SWE 19.51,2 Stockholm st 23.1.1921
23.Christfried Burmeister EST 19.52,8 Tallinn   23.1.1921
24.Marcus Johannessen   NOR 19.54,4 Frogner   22.1.1921
25.Ilmari Danska     FIN 19.55,8 Helsinki Kai 23.1.1921
26.Alfredd Strömstn   FIN 19.57,8 Helsinki Kai 23.1.1921
27.Aksel Belewicz     FIN 20.02,4 Helsinki Kai 23.1.1921
28.Asser Wallenius    FIN 20.19,5 Helsinki Kai 23.1.1921
29.Axel Blomqvist     SWE 20.19,9 Stockholm st 23.1.1921
30.Erik Wingnr      SWE 20.24,6 Stockholm st 23.1.1921

Gjeldende adelskalender

1.Oscar Mathisen      NOR 43,3-2.17,4-8.36,3-17.22,6 192,860
2.Kristian Strøm      NOR 44,7-2.21,7-8.33,7-17.59,6 197,283
3.Vasilij Ippolitov     RUS 45,4-2.22,2-8.41,6-17.35,5 197,735
4.Nikolaj Strunnikov    RUS 45,1-2.23,8-8.42,9-17.59,8 199,313
5.Thomas Bohrer       AUT 44,8-2.23,8-8.51,0-17.51,0 199,383
6.Peder Østlund       NOR 45,2-2.22,6-8.51,8-17.50,6 199,443
7.Ole Mamen         NOR 46,0-2.26,1-8.37,0-17.50,3 199,915
8.Arvo Tuomainen      FIN 45,0-2.25,6-8.42,9-18.16,1 200,628
9.Jakov Melnikov      RUS 46,1-2.25,8-8.45,2-17.48,7 200,655
10.Ole Olsen        NOR 46,4-2.25,6-8.40,0-17.56,2 200,743
11.Martin Sæterhaug     NOR 45,2-2.23,4-8.52,1-18.28,6 201,640
12.Harald Strøm       NOR 45,6-2.26,5-8.45,8-18.18,2 201,923
13.Moje Öholm        SWE 44,8-2.23,6-9.01,2-18.24,0 201,986
14.Frithjof Paulsen     NOR 46,9-2.26,0-8.40,7-18.09,3 202,102
15.Henning Olsen      NOR 44,9-2.25,0-8.53,9-18.30,3 202,138
16.Sverre Aune       NOR 46,9-2.27,8-8.33,8-18.12,0 202,146
17.Gunnar Strömstén     FIN 46,2-2.25,4-8.53,3-18.04,0 202,196
18.Jaap Eden        NED 48,2-2.25,4-8.37,6-17.56,0 202,226
19.Julius Skutnabb     FIN 47,1-2.25,7-8.46,0-18.06,8 202,606
20.Johan Schwartz      NOR 46,6-2.26,0-8.51,2-18.09,4 202,856
21.Eric Blomgren      SWE 46,3-2.28,1-8.48,2-18.09,3 202,951
22.Platon Ippolitov     RUS 47,2-2.27,2-8.44,2-18.08,0 203,086
23.Rudolf Gundersen     NOR 44,8-2.26,6-8.54,0-18.41,0 203,116
24.Sigurd Mathisen     NOR 44,4-2.26,2-9.05,2-18.35,2 203,413
25.Roald Larsen       NOR 46,0-2.26,0-8.50,4-18.35,6 203,487
26.Trygve Lundgreen     NOR 46,6-2.27,3-8.52,5-18.15,3 203,715
27.Julius Seyler      GER 46,2-2.27,6-9.02,0-18.05,0 203,850
28.Bjarne Frang       NOR 44,3-2.24,4-9.10,9-18.47,7 203,908
29.Bobby McLean       USA 43,7-2.28,2-8.53,7-19.19,4 204,440
30.Theodor Pedersen     NOR 46,0-2.26,9-8.52,9-18.44,1 204,462
30.Väinö Wickström     FIN 46,2-2.27,3-9.00,4-18.25,3 204,605
30.Vladimir Kalinin     RUS 45,2-2.28,8-9.04,2-18.51,0 205,770
28.Walter Tverin      FIN 46,0-2.28,5-9.06,4-18.35,4 205,910
Clas Thunberg FIN 46,3-2.26,7-9.05,0-18.44,8 205,940
Waldemar Bergström FIN 48,0-2.32,1-8.46,0-18.06,1 205,605
Gustav Gulbrandsen NOR 46,9-2.29,8-9.03,9-18.43,9 207,418
Sigurd Syversen NOR 45,4-2.28,4-9.00,0-18.51,9 205,462
Axel Lindholm FIN 47,1-2.30,2-9.13,0-19.02,0 209,567
Arvo Jalovaara FIN 49,1-2.30,8-9.03,5-18.35,0 209,467
Alfred Strömstén FIN 49,3-2.34,8-9.09,8-18.41,4 211,950
Gösta Strömstén FIN 50,0-2.34,8-9.17,1-18.58,9 214,255
Axel Blomqvist SWE 45,2-2.30,7-9.10,1-18.34,0 206,143
Ilmari Danska FIN 47,3-2.31,7-9.22,3-19.55,8 213,887
Aksel Belewicz FIN 47,3-2.32,6-9.30,0-20.02,4 215,287
Oskar Olsen NOR 44,9-2.30,4-9.17,1-18.37,2 206,603
Hans Trygve Hansen NOR 46,9-2.30,2-8.56,2-18.51,0 207,137
Rolf Reiersen NOR 46,6-2.28,6-8.57,6-19.16,0 207,693
Eugen Berntzen NOR 46,4-2.31,6-9.20,0-19.34,1 211,638
Olav Olsen NOR 46,6-2.29,1-9.00,3-18.12,5 204,955
Gustaf Wiberg SWE 46,6-2.31,5-9.09,2-19.05,8 209,310
Petrus Axelson SWE 47,2-2.29,0-8.56,2-18.29,3 205,952
Knut Sundheim NOR 48,8-2.33,2-9.18,0-18.58,4 212,587
Harald Halvorsen NOR 49,2-2.32,6-9.50,7-19.22,2 217,247
Rolv Hellum NOR 49,1-2.36,3-9.00,5-21.53,7 220,935
Rolv Gihle NOR 49,1-2.44,4-9.48,0
Erling Olsen NOR 48,5-2.31,0-9.22,4-18.56,5 211,898
Asbjørn Steffensen NOR 49,5-2.33,8-10.15,0
Asser Wallenius FIN 47,4-2.46,8-10.15,7-20.19,5 225,545
Osman Dieseth NOR 49,1-2.38,5
Nikita Najdenov RUS 47,7-2.29,3-8.56,8-18.09,1 205,602
Nikolaj Ivanov RUS 49,8-2.31,0-9.08,0-18.23,4 210,103
Vasilij Trofimov RUS 48,2
Bror Ravander FIN 48,6-2.33,2-9.16,0-18.28,4 210,687
Joachim Kurtén FIN 47,3-2.32,4-9.25,6-19.32,2 213,270
Hjalmar Tuomi FIN 49,5-2.36,8-9.15,6-18.47,7 213,712
Bernt Evensen NOR 55,5-2.57,1
Ragnvald Olsen NOR 49,8-2.40,4-9.50,7
Johan Nilsen NOR 46,0-2.29,7-9.11,2-19.17,9 208,915
Trygve Barø NOR 60,6
Aksel Nilsen NOR 47,2-2.30,8
Sigurd Moen NOR 47,6-2.30,6-9.02,3-18.43,6 208,210