Alt om skøyter
Skøyter - Alt om skøyter

Alt om skøyter Skøytehistorie Skøytegeografi Ranking Et skøytemesterskap uten 10000 m Oscar Mathisen-dagboka 50-årsminner Ortygia-pokalen

Alt om skøyter – forside«ALT OM SKØYTER» er endelig tilbake igjen og kan bestilles fra:
Lars Finsen/Ortygia
Redal nedre
6817 Naustdal
tlf/sms/vipps 99409066
e-post: lars.finsen krøllalfa ortygia.no

«Alt om skøyter 1917» er lagt opp som et vanlig «Alt om skøyter», med statistikk, historikk og noteringsskjemaer, men henlagt til 1917. Det er utgitt til minne om 100-årsdagen for avslutninga av Oscar Mathisens amatørkarriere, og hensikten er å framstille et mest mulig komplett bilde av hvordan det lå an i skøytesporten etter 1916-sesongen. Han hadde fortsatt alle verdensrekordene og trona øverst på de fleste listene. Det følger også med et forord som gir ei tidsramme og et 9 siders biografisammendrag med flere opplysninger som ikke har vært kjent før, mange bilder som ikke har vært på trykk før, og litt som skøytesporten i Amerika på hans tid.

Dette er et forprosjekt til den store Oscar-biografien, som jeg fortsatt jobber med og håper å ha ferdig innen ett eller to år hvis jeg klarer å løse de ganske vanskelige biografiske problemene som står igjen. Alle inntektene vil gå til dette arbeidet, bortsett fra at det nok vil falle noe på noen trengende skøyteløpere og andre verdige trengende med stunder.

Med forbehold om at jeg får tak i de rette protokollene, har jeg planer om å lage en podkast med «radio»-referat fra NM og Nordiska spelen, så kan du få fylt ut noteringsskjemaene!

Prisen er 100 kr + porto, som beløper seg til 33 kroner for ett eller to eksemplarer, 65 for 3 eller 4.